UTSTÄLLNING / PERFORMANCE TJÖRNEDALA KONSTHALL

I samband med öppningshelgen för den nya utställningen på Tjörnedala konsthall blir det premiär för Anna Pehrssons nyligen skapade performance ’Carving Bodies, Carving Space’. Verket arbetades fram under en veckas residens på Tjörnedala konsthall under juli månad i år.
Verket har kommit till som ett svar på en inbjudan från Den Platta Jorden, ett nybildat nätverk för konstnärlig forskning i Skåne. Dansaren och koreografen Anna Pehrsson har skapat ett verk som utgår från bronsåldersristningen Dansarens Häll belägen mellan Gladsax och Järrestad i Simrishamns kommun som score. Hällen har först kartlagts i sin helhet och tolkats genom dans för att återigen tecknas. Den matta Pehrsson kommer att dansa på är hennes slutgiltiga score.
Fyra återkommande bilder i Dansarens Häll foten, hästen, skeppet och dansaren besöks i Pehrssons verk genom en transformerande puls som installerar flytande, ondulerande och vibrerande kroppar. Dansen ristar rytmisk kraft och flöde, loopar och upprepningar i rum och kropp för att lämna dansaren, en Schaman för kommande tider i hjärtchakrats sfär.

Carving bodies, carving space framförs 4 sep kl 13.30 och 15.00, samt 5 sep kl 13.00.